Testa SET

Ett av alla våra roliga spel som jag tycker att ni ska testa under semestern är hjärngympa spelet SET. Passar bra för alla spelsugna ifrån 6 år och uppåt och man kan vara upp till 20 personer som spelar. Vinnaren av spelet är den som hittar flest set. Tolv kort placeras ut på en yta och sedan tävlar om att hitta ett SET först. Det kan finnas flera SET ibland korten som läggs upp. När en person ropar SET så måste han/hon genast peka ut de 3 kort som valts ut och så godkänner eller anmärker de övriga. Om det blir godkänt så lägger den som ropat korten i sin poänghög och så lägger man fram tre nya kort så att det åter finns 12 st kort.

Vad är då ett SET?
Korten på bordet kan uppdelas i fyra kategorier: form, fyllning, antal och färg. Dessa fyra kategorier måste antingen vara helt olika eller helt lika. Antingen så kan de alltså ha samma form, fyllning, antal och färg eller så kan de korten ha samma färg men olika antal, olika fyllning och olika form etc. Hoppas ni förstår hur jag menar?! Lägger in en bild här så får du se om du kan klura ut ett SET? Jag skriver svaret som jag först hittade ibland kommentarerna ev finns det fler.

Kommentarer
Postat av: Katani

De 3 gröna ovalerna längst ut till höger bildar tillsammans med det två mittersta korten på nedre raden ett SET. De har alla olika färg och olika form men samma antal och lika fyllning. Är du med?!

2011-05-03 @ 11:37:30
URL: http://www.katani.se
Postat av: Carolina

Du anmälde dig till veckans blogg! Fyra vinnare kommer att visas på bloggen klockan 18.00 EXAKT! Så in och kika där om det blev du! ;)

2011-05-03 @ 17:42:45
URL: http://cla.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0