Nya färgglada produkter

..från mysiga Mini and Mono finns nu i butiken! Skallror, kuddar, barnvagnshängen och annat kul i unika härliga retrotyger, kom in och kika!

Donna Wilson

Man kan ju inte annat än att älska Donna Wilson! Alla sakerna är helt fantastiska och jag vill bara ha, ha, ha! Tycker inte du också att vi borde ha plats för i alla fall nååååågra Donna Wilson produkter i butiken? Kolla in bloggen hennes också, så fin.


Byggklossar

Roliga, pedagogiska färgglada klosssar i trä som förvaras i medföljande tygpåse, 145 kr:


Tjuvar!

Nu har en sådan där förbannad tjuv varit i farten igen och stulit kläder här i butiken. Det är så tråkigt att det är så svårt för vissa människor att skilja på mitt och ditt! Och för vår lilla butik så får det tyvärr stora konsekvenser. Vi har personen i fråga på film men en bild säger inte så mycket när man inte känner h*n. Så nu ber vi om din hjälp! Om du ser flera helt nya exemplar av denna klänning från MIO my MIO på t.ex. tradera eller något annat liknande försäljningsforum så vänligen kontakta oss! Så får vi i vår tur be polisen utreda saken vidare. Vi är jättetacksamma för att du delar med dig av denna information till dina vänner som är aktiva på nätet!


Belle & Boo

Som du kanske vet så har vi flera av Belle & Boos fantastiska artprints i butiken. Helt underbara med vackra färgställningar och lite retrokänsla. Perfekta presenter till t.ex. dopet tycker jag. Nu surfade jag in på deras hemsida och såg att de numera har en massa annat fint också. Bland annat dessa sockersöta tallricksset och små fina väskor. Kanske något för oss på Katani eller vad trycker du?! Fin blogg har de också!



Helg

Under lördagen var det visst fullt hus i butiken har jag hört men personligen så tog jag helledigt och bloggen blev därmed lite lidande. Maken for på svensexa och på gräsänkans schema stod det fotbollscup och en herramassans trevliga kalas. Det var tur att världens bästa dagis stod för lite basföda (i form av nyupptagen potatis) mitt i allt kalansande. Glasstårtan här nedan är ett specialprojekt av Mormor Magda.


Glassfest på bergets dag

Har just fått nys om att det vankas glassfest med provning av höstkollektionen och en kik in på tillverkningen i Mormor Magdas glassfabrik lördagen den 3:e september. Läs mer och anmäl ditt intresse om du vill hälsa på här.


Finn ett "fel"

Idag fick vi även ett lite oväntat besök som anlände genom det öppna fönstret. Vi bjöd inte på kaffe men han kände sig inte ovälkommen utan tog sig en svängom här inne ändå.

Bästa kunderna

Vi måste helt enkelt ha de allra bästaste kunderna i hela världen! Idag har vi t.ex. haft besök av en norrlänning som lärde oss att räkna på danska (jag vet, hur användbart är inte det, klipper in kopian vi fick här nere), en yngre tjej som högt och glatt meddelade att denna butik var den allra fiiiinaste barnbutik hon varit inne i och lämnade den med ett -you go. Och så sedan de där vackraste höggravida som handlar ALLT som den där kommande lilla/e skatten kan tänkas kanske eventuellt vilja behöva. Ja, och alla, alla ni andra såklart! Världsbäst är ni! Firar er alla med en liten blomma från min pappas ständigt blomstrande trädgård:
Och så var det danskan...

Skomakarns barn

Ikväll, sisodär 2 veckor efter dagisstart, så dansas de nya fina dagistofflorna in. Och vi säger -de funka! Nu återstår att se hur många dagar det tar innan de kommer med till dagis också...

Vill ditt barn ha likadana? Etthundranitionio kronor kostar ett finfint franskproducerat par mockasiner med halkskydd som andas. Kom och köp!

Packar upp

..en ny leverans med härliga höstnyheter och gamla gobitar! Är inte exempelvis en sådan här uggla med handkräm helt oumbärlig på skrivbordet i höst/vinter?

En liten vän

Nu har skolorna börjat och för de flesta har förhoppningsvis pirret i magen släppt. Men för de som har några envisa fjärilar kvar så vill vi tipsa om en småkompis att stoppa i fickan. En liten vän för 50 kr och då går en del av pengen till ett barnhem i regionen där de produceras. Bra va?!

Helikoptertur

Vi tog oss upp till Järstorpsdagen och åt en suverän glass i solskenet. Därefter fick vi oss en spännande hellikoptertur med piloten Erik över staden och vårt hus. Studsmattan syntes bra även ifrån ovan (lycka). Är du sugen på en tur men missade dagens så tror jag att det kanske kan bli fler sådana under Flygkalaset som går av stapeln om ett par helger. Skoj!



Jag mötte Batmans...


Charlotte

Kom just på fina siten http://www.handmadecharlotte.com/ som hade fallit lite i glömska. Men som tur var hittade tillbaka till idag för hon hittar så mycket fint! Eller vad sägs om de söta sovande handhållande uttrarna eller den fantastiska glassgungan som hon hittat här på Etsy.





Järstorpsdagen

Vadå, känner du inte till den? Fick just veta att den fanns själv men den verkar riktigt trevlig så om vi inte ses på Visingsö så kanske vi ses där?!. Man kan gå guidade turer och få smaka på lokalproducerad mat t.ex. Mormor Magdas fantastiska glass och få en flygtur med en helikopter för "bara" 350 kr. Spännande! Här kan du läsa mer!

Bilden är tagen av Sara på Day Fotografi och hämtad från Därproducerats hemsida.

Tornerspel på Visingsö

Idag och imorgon pågår det ett tornerspel på Visingsö. Roligt! Vi kanske se där?!


Kepsar

Ok, så var det snart dags för mössor och sånt tråk. Men vi har såklart massor av FIIIINA från t.ex. Ejvor, Mini Rodini och nu idag kom bästa höst- & vinterhuvudbonaderna från CTH mini. Så nu är det klart, till höstkappan blir det en röd basker för lill flis och för brorsorna grus lutar det nog åt keps. Åh, så fint!


Leveranser

Det kommer mer kläder hela tiden så snart har vi nog fyllt upp vår "nya" klädavdelning. Nyss levererade Schenker gosigaste jeansen för de minsta (som faktiskt går riktigt bra att vända om man vill så får man 2 par i ett) och innan dess var härliga Sofie från Ejvor här och lämnade mössor, tavlor, förkläden, kort, necessärer och annat tokfint.

Barnrum

Hittade ett par fina arkitektritade barnrum som jag fann väldigt inspirerande i sin enkelhet:



Källa: http://www.cielarchitectes.com/

Väskor

Det är svårt att välja när det finns så mycket fint, eller hur?!


Beställer

Har just nu en välbehövlig paus ifrån butiksfixeriet och beställer lite i stället. Massor av nytt kul inom kort alltså!
Du kan exempelvis snart pyssla dessa monster:

Pall

Vi konstaterade att vår kassadisk var lite för hög för alla våra små kunder så idag har vi fräschat till vår IKEA-pall med fina papper från Blafre så att de får lite finare väg upp till bättre utsikt:

Leende

Världens bästa lapp hängde på vårt lokala konsum. Så bra att idéen borde spridas vidare eller hur?!

Roligt fynd

Är det inte lite kul att det i den fina gamla väskan som vi köpte på Loppis så ligger det ett sådant passande gammalt papper:


Kaos & nattarbete

Det där med att bygga om och packa upp tar så oändligt många fler timmar än vi alltid tror så det är fortfarande i skrivande stund, kl 0.19 *pip*, ett fullständigt kaos i butiken. Nu får det dock räcka med kvälls arbete så du får ha lite överseende med stöket imorgon och du som vill kika på höstfint får gärna kika in men allt kommer inte vara uppe än tyvärr...




Party animal

Brukar du också stiga på ett gäng sådana där plastdjur i månaden? Du vet, efter att du släckt lampan på kvällen och är på väg till sängen för att äntligen få sova så sitter elefantsnabeln som en smäck i hålfoten. Ja, nu vet jag i alla fall vad du ska göra av elefanten. Gör en sådan här ljusstake av den och ställ den på en hylla:


På tisdag


Vippdockor

Nu finns de skrattande fina vippdockorna för 149 kr på lager igen...

Barnlampor

Det är inte lätt att hitta fina barnlampor. Jag och en av alla härliga kunder vi har pratade om just detta idag. Och så surfade jag på den här idéen nu ikväll. Så fint men det känns så brandfarligt. Eller?


Tvillingar

På tal om tvillingar så är jag så nödd och tvungen att hänvisa er vidare till en annan site också. Fantastiska fotografen Sara Landstedt på Day fotografi har nämligen gjort det igen under en av hennes senaste fotograferingar. Hur gosiga kan man få bli liksom?

Namngivning

Simon Bank skriver, som du kanske redan vet, helt lysande (sport)krönikor. Gårdagens "The naming of things" var så söt och även lite barnrelaterad så jag länkar dig vidare dit...


Mini Nümph

Åh, vi vill bara visa upp allt fint nytt för er...
Nyss kom Nümphs lådor också. Denna gång går kläderna däri lite i djurens tecken, med kattklänningar, tigertröjor och så de här pingvintröjorna som är så fina att vi blev tvingade att ta in dem i både grått och rosa. Ok, inte mega super duper billiga kanske men för t r e h u n d r a f ö r t i o  enkronor så dansar den hem med er.

Mini a Ture

Så har lådorna från Mini a Ture med kjolar, byxor, tröjor, overaller, vinterjackor och  ja, hela balunsen också landat. Massor av fint helt enkelt! Efter helgen hoppas vi att allt nytt ska vara uppe i butiken!


Upplyst

Vilken helt underbart drömsk bild. Åh, vad gärna jag skulle vilja dricka ett glas vin där. Skulle inte du?

Bilden hittade jag här (via Pintrest).

Världsvan

Hittade bl.a. en fin idé till lampskärm för de geografiintresserade under mitt senaste besök på Ohdeedoh:

Mio my Mio

Här kommer ett litet smakprov från vårt nya klädmärke Mio my Mio. Vi gillar det MYCKET och hoppas att du också kommer att göra det. Det är fantastiskt fina och väl genomtänkta kläder som har det där lilla extra. Märket är ganska stort i hemlandet Danmark och faktiskt i flera andra Europeiska länder. Här i Sverige finns de bara i ett tiotal butiker (än så länge). Så, nu när det är slutpladdrat, enjoy:



Skatten

Om någon undrar var skatten finns så ligger den visst i Vättern strax utanför Huskvarna:

Kulör

Snyggaste hoodien från Kulör är här:

Mini Rodini

Nu kommer det kartongvis med höstkläder varje dag. I fredags kom första sändningen från underbara Mini Rodini med bl.a. gobitarna här nedan. Kom in och kika för de går åt fort, just nu direkt ur lådan... Återkommer senare med lite annat smått och gott som vi börjat packa upp (bl.a. ett helt nytt märke som vi tror på och som du måste kolla in).

Danmark

Förutom mässor så hann vi med lite annat roligt i vår vackra grannland. Köpenhamn, Tivoli, Louisiana, bad och annat kul. Perfekt att kunna kombinera lite roligt jobb med nöje, eller hur?!

Mässor

Så, då var höstens inköp av kläder i stort avklarade. Det har varit både roligt, intensivt och inspirerande! Kläderna kan vi, som ni förstår, inte visa men vi lovar att "våra" märken levererade rejält! Här kommer ett par andra inspirationsbilder från våra dagar på mässorna:

Wow

Klicka på bilden för att komma till dess ursprung.

Popupshop

Vad tror ni om lite Popupshop i butiken?!



Mot Köpenhamn

Nu beger vi oss för ett par fartfyllda härliga inköpsdagar i Köpenhamn. Ev duggar det inte så tätt mellan inläggen, ev så ser vi så mycket som vi måste visa er. Det märker ni! I butiken är det öppet som vanligt och där finns, som sagt, Susanne och hjälper er.
Vi tar med oss denna vackra vy av vår härliga stad när vi åker...

Peppad på Peppa

Vi har fått in en söt nyhet som heter Peppa. De är fair trade producerade i Indien och utsidan är gjord av 100 % bomull medan insidan är gjord i 100 % gosig ull. Tvättbar i 40 grader. Gosnos!

Bordsfjärilar

Hittade, via Pintrest, dessa fina så enkelt tillverkade bordsplaceringar som kan varieras och fantiseras i hop i det oändliga:

Kaninlampa

Nu finns den fantastiskt söta kaninen och massor av andra lampor på lager igen:

Lika som bär?!

Jätte-monchichin är jättepopis, även bland vuxna:

Bilden är tagen i butiken och mailad till oss ifrån en "Stockholmare".

Säg hej till Susanne!

Vi åker, som sagt, till Köpenhamn på mässa nu till helgen så under torsdag, fredag och lördag så träffar du i stället härliga Susanne! Hon är en frekvent kund hos oss som till vardags jobbar som informatör. Dessutom har hon själv barn i småbarnsåldern så att hon kan hjälpa er till rätta är det inget tvivel om! Varmt välkomna till er och Susanne!

Fruktglass

På sidan http://weheartit.com finns det hur mycket fina bilder som helst. Där hittade jag också denna gobit.
Hur god ser inte den ut?! Perfekt till Brittsommarens härliga dagar:

RSS 2.0