Veckans boktips

I mörkret av Karla Stoefs och Bert Dombrecht är en härlig bok med fantastiska bilder som våra barn älskar! Jag tycker att detta är en liten finurlig bok som verkligen är läsvärd, så här löd SvDs recension:


"Här finner vi en bok som bokstavligen handlar om sänggående. Johan ska sova och mamma läser en godnattsaga om monster för honom, men slutar mitt i och tar dessutom med sig hans lyssvärd när hon går. Utan det är han ingen rymdriddare, bara en liten kille rädd för mörkret och de skuggor som börjar torna upp sig över honom. Han tvingas ropa på mamma tre gånger innan han får svärdet tillbaka. Med det kan han äntligen anfalla det otäcka borta i hörnet, men resultatet blir inte det man förväntar sig…


Det intressanta med ”I mörkret” är att momentet som ska ta udden av det läskiga inte finns med. Här tar det i stället en ny vändning där saga och verklighet blandas i huvudpersonens värld. Boken blir i det ögonblicket en metatext, som illustrerar vådan av att inte läsa en spökhistoria för små barn till sitt slut."

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0