Bröllopsklänning

Den här vackra klänningen, som tål att tittas på, har en historia som är så fin så jag bara måste berätta den vidare. Och när passar det då bättre än inför pingst a.k.a. årets bröllopshelg?! Jag hittade den här: http://www.boingboing.net/2011/06/06/wedding-dress-made-f.html.
Lite fritt och spontant översatt så hände ungefär det här:

"I augusti år 1944 flygbombade piloten Helsinger och hans män Yowata i Japan då deras motor började brinna.
De blev tvingade att skjuta sig ut ur planet. Hensinger klarade sig, tack vare sin fallskärm, med mindre skador. Medan han väntade på att bli räddad fick fallskärmen fungera som kudde och täcke. När han senare blev räddad så behöll han sin livräddare.
Efter krigets slut, år 1947, friade han till sin bliviande fru och erbjöd henne då tyget i fallskärmen som material till hennes klänning. Ruth ville ha en klänning som påminde om en klänning hon sett i filmen "Borta med vinden". Hon tog hjälp av en sömerska för att sy livet och en slöja men kjolen skapade hon själv genom att dra upp trådarna i fallskärmen så att klänningen blev kortare där fram och fick ett släp. De gifte sig den 19:e juli 1947 och klänningen har därefter burits av såväl deras dotter som svärdotter innan den gavs till Smithsonian."

Underbart sött! Inte sant?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0