Minnesbilder

Essence Vitae är ett projekt, startat av fotografer, för familjer med små barn där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom. Familjerna, eller snarare kärleken dem i mellan, fotograferas gratis av en fotograf som finns i närheten. I vår stad är det fantastiskaste Sara Landstedt som jobbar med projektet och det är också hon som tipsat mig om det. Är du eller någon du känner i denna livssituation så tycker jag absolut att du ska gå in och läsa mer om detta fina projekt. Så här skriver fotograferna själva kring varför de vill göra detta:

 

Alla som fotograferar åt Essence Vitae tror att det finns en otroligt styrka i kärleksfulla och glada bilder. Den palliativa styrkan av en kärleksbild är enormt stor.

Är man mitt i en svår behandling, kan bilderna fungera som något man kan titta på när man håller på att tappa hoppet att allt ska bli bra.

Ligger man på sjukhuset, kan man ha bilderna bredvid sig i sängen för att inte sakna sin familj så mycket.

Inträffar det värsta och den familjemedlem vi har fotograferat går bort, har familjen en stark dokumentation av hur deras liv var innan familjemedlemmen gick bort.

Små barn som förlorar sina föräldrar har svårt att komma ihåg hur deras föräldrar såg ut och hur mycket de älskade sina barn. Bilderna blir därför en oerhört viktigt påminnelsen av hur föräldern såg ut och hur mycket han/hon älskade sitt barn.

Alla som är med i gruppen säger sig önska att få precis vad vi erbjuder om de skulle drabbats av något liknande. Så vi gör bara det vi själva skulle ha velat ha.

Oavsett hur det slutar tror vi det är viktigt att kunna gå tillbaka och minnas det som hänt på ett positivt sätt, med hjälp av bilderna.

http://essencevitae.com/
Trackback
RSS 2.0