Glasögon

Såklart att dockan också ska ha brillor, 70 kr kostar de.
Massor av nyheter i dockvrån idag!!!


Finleverans

Idag kom mera nyheter till butiken! Iform av finaste kuddarna, sötaste tejpen och underbaraste planscherna bland annat:

Ledsen L...

...är vanligtvis glad i den nya goa hoodien från Tumble n' dry, 375 kr. Men idag är han helt enkelt lite ur form. Och det kan man ju faktiskt få vara ibland!



Lugnet före...

...stormen:




Bästa hämnden

-Mamma, jag är så arg så att jag skulle vilja klippa dragspelsgubbar av deras gummistövlar!



Bilden är lånad och länkad till sitt ursprung

Linnman Gallery...

...har nu öppnat! Och vips blev vår lilla stad lite mer STORstad! Missa inte att gå dit redan i morgon för där finns sååå mycket fint! Det blev liksom mycket -jag önskar mig den, den, dessa, den, den, den, den, de där, den och titta på den där vad vacker den är- idag. Här följer ett par I-phonebilder som inte på något vis gör den vackra lokalen, konsten och interiören rättvisa men som kanske kan väcka lite mersmak ändå?!

Invigningskalas

Nu strax knallar vi iväg på invigningskalas! Roligt!


Invisible friend

Under hösten kommer vi få in nya osynliga kompisar i butiken. De är en sådan fantastiskt fin produkt så du måste bara ta dig en funderare redan nu kring vem som ska få den stora äran att få en. Eller om du kanske rentav behöver en själv! Gå in här, läs mer och om du vill, så handla redan idag!

Dörrstopp

Nu finns vårt populära och för årstiden så passande dörrstopp, 115 kr, på lager i massa olika färger!


B ♥ Mini Rodini...

...och Mini Rodini ♥ Bea Åkerlund! Idag släpper vi kollektionen! Detta är ett samarbete som sitter som en smäck för rock-kidsen kan vi lova. Bea Åkerlund är till vardags inte bara tvillingmamma utan även stylist åt Hollywoods stora stjärnor. Hon har bland annat stylat Rihanna, Lady Gaga, Britney Spears och Madonna. Och nu alltså potentiellt ERA barn! Kom in nu snart om de små vill ha ett BEA-Rodini plagg för vi märker att denna kollektion säljer slut riktigt fort!


Med andra ögon

Ibland borde jag ta ett steg tillbaka och titta på vår butik med lite andra ögon. Så idag funderar jag på vad du tycker är bäst med vår butik, vad som är sämst och vad ni, våra kunder, saknar (i Jönköping eller vår specifika butik). Vi blir jätteglada för din feedback!

VAB

Hoppas ni som hälsat på i butiken haft det bra med Anita. Själv har jag varit hemma och VABAT. Och idag ställde jag mig verkligen följande fråga: Varför är inte barn bara, i alla fall, lite trötta på dagen när de vaknar och verkar sjuka? Jag tänkte kuddar, mys, film och snorpapper men det blev en herrans massa aktiviteter t.ex. duplobyggen, böcker, ballongspel, bad, sy vänddocka, bråka och baka körsbärskaka. Nämde jag bråka och tjura? I morgon blir det helt klart dagis igen.



Skepp o hoj!

Hur underbart fin och smaskig ser inte den här tårtan som min lilla M bjöds på igår när han gratulerade sin vän lilla E ut? Kreativa K ligger bakom en massa finfina idéer hon!


Snakes and ladders

När jag jobbade som au-pair för en herrans massa år sedan så spelade vi ofta "Snakes and ladders". Det visade sig vara lika omåttigt populärt här hemma så tärningen har gått varm ända sedan i fredags. Och det är faktiskt ganska kul, i alla fall när maken slirar ned längst med ormen.. Så det får bli en spelrekomendation i höstrusket för fint är det också:


Troll

"Är den där ett troll, eller?!" Undrade lilla M. Om vi få tid så går vi till bibblan imorgon och ser efter:


Vad hände?

Det är ju inte utan att man undrar då och då...


Storebror

Snygga familjen var här igår och hookade upp hela familjen med lite nytt till höstgarderoben. Kolla in hur snygg storebror blev i sin nya tischa från Tumble n' dry:


Gunga

Finaste lilla gungstolen fick också följa med hem efter sista inköpsvändan. Den kostar 295 kr och då är den ändå rättvisemärkt och schysst producerad. Sicken tur!


Svart eller vit

Ibland är det så oändligt svårt att välja. Vilken av dessa kommande nyheter är din favorit?



Lilla E och Ejvor

Charmtrollet lilla E var här och provade Ejvor mössor idag. Precis hur söt som helst:


Katani

Vi har visst en systerbutik på andra sidan jorden. Ser också fin ut, eller hur?!

John Blund

Ibland tar energin helt enkelt bara slut:



Nytt nummer...

...av small magazine ute nu! Inspirerande och härlig precis som vanligt:

4 H

På anslagstavlan i hallen till vårt BVC hängde följande anslag. Jag ska jobba men du kanske har tid och lust att gå på 4Hdagen?!


Bvc

Ibland älskar man så mycket att mammahjärtat nästan spricker!


Nya ekoprodukter

Finns nu från stora till små i butiken. Här nedan ser du ett urval till de minsta som är gjort i ekologisk filtad handbroderad lammull. Underbar kvalite och massor att pilla och känna på. Dessutom blir de bara gosigare ju mer den används. En solklar favorit! Stora kudden 129 kr, lilla kortet med snutte, 99 kr.


Skyltat om

Jag klättrar graciöst ut ur rutan där jag just skyltat om:


Finaste pusslet

Vårt nya människopussel är så fint så att jag nästan dör. Visst?!

För 350 kr får du sällskap hela hösten.


Bubbelplastdröm

Alla som råkat kom in när jag just packat upp en ny låda vet antagligen hur barnsligt förtjust jag är i bubbelplasten däri. Så denna kalender är ju bara för bra för att vara sann, ha, ha! Och kolla in regnbågspannkakorna när du ändå är där...

Nya rättvisemärkta produkter

Vi har fått in docksängar, pussel, tygdjur, spel, abc och sifferlek med mera som är båda snygga och schysst producerade:
Fina 3 i rad blir en perfekt kalaspresent för bara 85 kr
Allra sötaste elefantpusslet i hela världen!

Magilabyrinten

När höstrusket drar igång så brukar spelsäsongen göra detsamma här hemma. Idag testade vi spelet Magilabyrinten och det visade sig vara riktigt kul och klurigt. I alla fall enligt testpanelen som bestod av en nybliven 4-åring och 3 st 7-åringar. Spelet går ut på att man ska samla 5 st magiska symboler. Detta gör man genom att hinna först till den "aktiva" symbolen. Men det är inte alltid så lätt att hinna först när man hela tiden stöter emot väggar och tappar sin magiska kula. Spelet går att spela på olika svårighetsgrad genom att man bygger väggarna under spelplanen på olika sätt. Ett spännande spel för 379 kr som vi tycker att du ska testa i höst!


Hattimas

Åh, det ska bli så KUL! Har fått en inbjudan till en målerikurs för nybörjare för självaste Hattimas. Han är en helt fantastisk människa och konstnär (om du frågar mig) så det känns så spännande!.

Kursen går av stapeln under 3 helger i höst på Mullsjö folkhögskola och är öppen för alla som vill utmana sin kreativitet. Följande datum gäller:
Lördagen den 1:a okt kl 9.00 - 17.00
Söndagen den 2:a okt kl 9.00 - 17.00
Lördagen den 5:e nov kl 9.00 - 17.00
Söndagen den 6:e nov kl 9.00 - 17.00
Sista helgen är ej fastställd än.
Jag är SÅ peppad och sugen! Antalet platser är, som du förstår, begränsat men hör av dig om du också är intresserad (och det lovar jag att du är, för det kommer ett bli en helt unik upplevelse det är jag helt säker på). Varje helgträff kostar bara 450 kr (materialkostnader tillkommer) och då ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Hoppas vi ses där!

Kalaskort

Du har väl inte missat att vi har finfina kalas-inbjudningskort av Jennie Ekström i butiken? Just idag när jag skulle fixa så här många så var jag glad att dessa personliga härligheter fanns. Då räcker det med att printa en text på färgglatt papper och klistra dit tycker jag, för visst blir de fina ändå:

Lycka är...

...att kunna leka loss i lilla skogen på väg till brorsans skola!

Lilla F i leggings från Mini Rodini, klänning från Mini Nümph och kofta från Rockefella ett märke som vi har lite under övervägande inför framtida inköp (berätta gärna vad du tycker om märket). Lilla M har jeans ifrån Tumble n' Dry och t-shirt ifrån Mini Rodini.

En bild säger mer...


Bilbygge

Idag har vi haft en slappa-efter-kalaset-dag och bland annat börjat bygga på en av presenterna som M fick på släktkalaset igår. Kan verkligen rekommendera bilen haf fick för han tyckte att det var jättekul att måla och den är verkligen stor och rejäl. Nu har snart alla delarna fått färg så imorgon kan den förhoppningsvis börja monteras. Bilen i färdigt kit med färg och ljud och ljus finns givetvis att köpa i butiken:






Kalashelg

Efter en härlig helg med bl.a. äventyrsbad, hösttårta, 5 kilos stek och ett nybyggt fort på undervåningen så känns det ganska okej att det snart är ny arbetsvecka igen.








Läsartips

Idag fick vi ett spännande och roligt tips av en av våra bloggläsare, tack Anna! Vi har skickat iväg en förfrågan och hoppas kunna erbjuda bland annat följande fin fina produkter från en ny leverantör inom kort:








Dagens kläder

...känns värdiga en 4-års dag! Blixttröjan komer från Mini Rodini och byxorna från Pop Up Shop (som du hittar hos Katani i vår). Och nu skiner solen, vilken härlig dag!


Söt tidning

Jag tycker du ska ägna en sekund eller två åt att bläddra i denna söta tidning. Du hittar den gratis här: http://www.papier-mache.com.au/magazine/

Snacka goja

Den här är ju hur kul som helst och om jag hade varit en baby hade den varit ett måste, visst?
Finns i butik NU och kostar 629 kr. Ett kap om du frågar mig!

Ytterligare leveranser

Just precis damp denna låda in...
..kan du gissa vem som levererar?

Fine little day

Hon har en så fin blogg och skapar så fina saker, helt enkelt:



Dagens plagg...

...visas upp av en butter lilla F i vårt röriga vardagsrum. Men hon borde älska pingvinerna från Mini Nümph och leggingsen från Mini Rodini, jag gör det i vart fall:


Spegel, spegel på väggen där

Jag trodde nog helt ärligt talat alrig att jag skulle montera upp en spegelvägg frivilligt igen. Men så blev jag så förälskad i IKEAS nya bikupsformade variant och kände vill ha. Ni vet sådär som man ofta gör när man kommer till just IKEA för att det ju änså är så billigt (och sedan står man där i kassan med en gapande mun (som snart skall fyllas utav en billig korv så att allt känns bra igen)). Ja, hursom så håller jag nu som bäst på att fundera ut på vilken vägg de blir helt oubärliga så att min man inte går och får rätt i att vi faktiskt inte behöver dem. I morgon ska de upp och eventuellt kommer de att akompanieras av en liten väggtext inspirerad av 3-åringens väggkonst. Han tyckte helt enkelt också att våra väggar var lite för (smuts)vita:



(När jag frågade om han inte skulle passa på att sätta dit ett par ögon och en mun också så höll HAN på att gå i taket. Det var ju faktiskt en rymdraket. Inte mycket till fri tolkning där inte.)

Sorg

Ja, vad finns det att säga när en så begåvad, inspirerande, karismatisk och ung människa går ur tiden?! Det känns bara sorgligt och tomt. Vi kommer minnas dig med glädje, Stefan, och skänker våra allra varmaste tankar till dina fina! Vila i frid!


Bilden är lånad från fotografen Small pig art.

Nya Lådor = nya kläder!

3 nya kollin i dag från Wheat och Mio Mio. Och vilken dag som helst dimper drop 2 från Mini Rodini ned.






My deer lamp

Sockersöta, stilrena och alldeles alldeles underbara, eller hur?! Vilken av de nya lamporna i trä här nedan är din favorit?


Småttingar

Mitt hem har fullkomligen invaderats av små figurer. De finns i massor mest överallt och jag vet inte ens vad hälften av dem heter. Likväl bestämde jag att några av dem var värd ett bättre öde än att bli liggandes på vårt golv. Så upp bland tavlorna de for. Den gamla fina Legoapan är förresten min, så det kan kanske helt enkelt vara så att jag får igen för gammal ost...



Tröstisar

En nyhet som också kommer dyka upp senare i höst är dessa Formidabelnominerade små Tröstisar.
De är små kompisplåster med en gosedjursyta som tröstar när man av olika anledningar är ledsen. Så söta!


Själaföda

Time to "FEED YOUE SOUL" igen tycker jag denna gång med ett verk av Lisa Solomon:


En Outfit..

...som lilla M älskar är schyssta mjuka jeansen från Mini Rodini och pippitröjan från Mini A Ture. Fint som snus!


Fingerfärg


Japanska hårspännen

Ok, en nyhet till sedan ska jag sluta mala om saker som jag hittade på Formex. Tror jag. Hittade helt fantastiska porslinshårspännen som är skapade i sagoteman av en Japansk designbyrå. Magiska om du frågar mig:

Andrew Kolb

Åh, nej! Hur kan jag ha missat att Andrew Kolb skapat en helt fantastisk barnbok till Bowies helt fantastiska låt? Och dessutom lagt ut den som PDF på sin hemsida för gratis nedladdning! Fast nu är den såklart bortplockad, usch så trist. Då är det tur att i alla fall youtube finns, för här kan man i alla fall fortfarande få 5 minuters fantastisk njutning. Låt oss hoppas att den går i tryck med medföljande CD för vem skulle inte vilja höra den här som godnattsaga:






Går dagen

Visst är det härligt med dagar som inte alls blir som man tänkt men ändå helt perfekta! Igår hade vi tänkt att dagen skulle bestå mest av flyguppvisning och så blev det istället bara en bilkö som istället förde oss vidare till kompislek, fotbollsmatch, pyssel, potatismos, ormmåleri och plantering av stockrosor i solskenet. Det enda som faktiskt inte hanns med i dag heller var städningen. Men trots det (eller kansek snarare tack vare det) och trots att vi började dagen helt fel med söndags-morgon-mys (eftersom vi till vår förtvivlan missat både fredagsmyset (eftersom den där mamman var tvungen att flänga upp till storstan) och lördagsmyset (eftersom alla i familjen däckade i soffan innan vi ens fått på filmen och öppnat ostbågspåsen) så blev det hela helt rätt. Jag älskar't.



Ps. vet du om man kan göra något på fläderbär? De är ju vackra där de hänger men jag tänkte att man kanske kunde fixa marmelad eller halsband eller nått.. ds.

Dagens outfit...

..sitter som en smäck på lill-Flis i sensommarsolen. Toppen kommer från MarMar och leggingsen från Mini Nümph:


Vänskapsband

Japp, jag har haft det på känn och nu verkar det som om de tillslut är heta igen. Kommer du ihåg hur roligt det var att knyta och byta med varandra? På Katani hittar du fina kompletta kit i askar där du lär dig lite olika modeller. Om du nu kanske glömt sen sist eller om du rent av aldrig börjat så är det dags nu. Det finns också flera fin fina instruktioner på nätet om hur du går tillväga. Som t.ex. på http://honestlywtf.com/category/diy/ där du även kan hitta mycket annat fin, fint! Bilderna kommer från samma site,  http://honestlywtf.com:






Giftfritt


Finaste Katterna

Hittade jag hos illustratören Annika Bäckstrom. Jag får lust att printa ut dem som ja, givetvis, tapet!



Frank ♥ Fischer

Ett av de nya märkena som kommer att dyka upp i höst är märket Frank & Fischer. Förutom att de tillverkar helt fantastiska produkter med en perfekt finish i härlig dansk design så bryr de sig verkligen om HUR deras produkter produceras, läs mer om detta (och annat) på deras site. De har också en hel del ekologiska produkter i sitt sortiment. Fantastiskt helt enkelt! Här är lite av det som kommer:



FORMEX

Idag har det varit fullt upp, minst sagt, för min del. Fram och tillbaka till Stockholm, massor av möten och beställningar av finfina saker på Formex. Dagen blev så fullspäckad att jag inte ens hann med att ta mig en titt på de fina trendutställningarna. Men de brukar å andra sidan vara väl noterade i diverse inredningsbloggar så jag får väl kolla där helt enkelt. Sakerna som jag valt ut hittar du i butiken senare i höst! Här ett par bilder från min dag:


Ha en härlig helg!!!

Syjuntetips

Jag har förmånen att ha en riktigt fina vänner som jag träffar på en syjunta lite nu och då. Eller vi kanske ska kalla det fikajunta, eller kanske snarare prat och pysseljunta. Jag får hursom hur mycket inspiration och glädje ifrån dem som helst. Så nu tänkte jag dela med mig av en helt brilljant idé som en god vän presenterade och visade nu senast. Hon redigerade foton i gratisprogrammet Pixlr så att endast bildens konturer blev kvar. (Själv är jag en big fan av Photoshop och det kan man få en snabbintro av här från Moderskeppet). Dessa ritade hon sedan av på en kanvasväv med hjälp av OH och sedan var det "bara" till att måla en fantastisk tavla av sitt underverk. Hur fint som helst, eller hur?!


RSS 2.0