Sötare askar

...än de här finns nog inte. Hur glad skulle man inte bli av att ha en sådan här att ta fram?! Kanske kan muta barnen till att tillverka något liknande åt mig?! My precious...




Bilderna här ovan hittade jag som vanligt på en fin fin site. Denna heter http://youaremyfave.com/

Tårtreceptet

Här kommer det smaskiga jordgubbsmarängtårtereceptet som jag tidigare utlovat: Megaenkelt, super smaskigt och hur onyttig som helst, precis som en tårta ska vara:


R E A N fortsätter

Jag ligger och njuter av sommardoften under fläderträdet medan min fina kollega kränger som sjutton i butiken. För just nu går kassan varm eftersom kläd-REAN höjts ett sista snäpp inför semesterstägningen i mitten av juli:


Xylofon

Tyvärr är det högst osannolikt att vi tillverkar en men jag tror att vi alla i familjen skulle älska en sådan här jätte xylofon som jag hittade på siten instructubles där man kan hitta en beskrivning på... i princip allt skulle jag tro.

Skoproblem

När våra älsklingar säger att de inte kan hitta sina skor så ljuger de i alla fall inte...

Hur löser ni andra (flerbarns)föräldrar detta problem? Jag blir smått galen som ni förstår...

Tygkasse

På siten Country living hittade jag en beskrivning på hur man kan piffa till sina tygpåsar med fina djur:

Middagstips

Idag roddade vi till en rätt som är en riktig favorit här hemma. Alla kan hjälpa till att förbereda och sedan får man välja vad man själv vill ha i sitt paket. Roligt och så gott! Du har säkert gjort det på hemkunskapen en gång i tiden så det är bara att friska upp minnet och slänga i vad du har lust med. Vi använde torsk, diverse grönsaker, potatis och kryddor efter smak och tycke:


Biltvätt

Nä, det här är på tok för ambitiöst men ändå helt underbart! Tänk vilken dröm för alla bobbycarsåkare, kickbikers och trehjulingstrampare en varm sommardag. Jag ler.

Jag hittade bilden på siten stitch and soiree.

Semester, blogg och öppet


Midsommardröm


Glad midsommar

Idag har vi stängt och firar sommaren med goda vänner.
Hoppas att du också får en härlig dag!

Här hittar du en bra beskrivning på hur du gör den vackra kransen på bilden här ovan (bilden kommer därifrån): http://www.skapligtenkelt.se/krans.htm

Seedling!

Jihoo! Nu kom äntligen våra efterlängtade produkter ifrån Nya Zeeländska Seedling. Snygga, bra, pedagogiska, roliga och miljömedvetna produkter. Ja, förutom att de fraktats just från Nya Zeeland då förstås, hmpf! Men fina är de! Kom in och titta närmre eller kika på seedlings hemsida.

Vetgirig?!
















Söt

En panda så söt att den måste få lite uppmärksamhet! BARA 50 kr, först till kvarn..

Dega, kladda, baka, måla

Tjohoo! Bra deg och playdough recept har jag letat efter och så har jag missat att suveräna http://www.ohdeedoh.com samlat en hel go lista med bra enkla göra själv recept! Respect!



Mer spanskt

Idag blev vi kontaktade av en jätteduktig grafisk designer tillika kläd och pryltillverkare som tyckte att hennes produkter skulle passa bra hos oss. Det tycker vi också så det är mycket möjligt att vi kan få till ett samarbete framöver. Tillsvidare så kan du kika in på hennes fina blogg och se lite smakprover här nedan:









Katapult

Nä, nu får vädret allt ta och rycka upp sig annars åker jag på att tillverka sådana här som jag hittade på en fin fin spansk pysselsite imorgon:

Hoppdjur

Nu har vi fått in finfina hoppdjur på lager. Glada elefanter och lyckliga kossor som kostar 290 kr/st.


Lukt och kärlek

Enligt forskning som denna artikel baseras på så blir vi, liksom djuren, kära i personer pga feroner (typ odoftande doftämnen om jag förstår det hela rätt). SÅ om du inte funnit kärleken än får du sniffa runt rejält i midsommar!

Sommarlåda

Bästa sommarpresenten är denna fina sommarlåda i plåt fylld med studsboll, hopprep, puttekulor, svävare, såpbubblor, vattensprutande djur och visselpipa för endast 110 kr.

Pinterest

Siten Pinterest blev omedelbart en ny favorit eftersom jag hittar hur många fina och roliga idéer som helst. Som den här melonhajen t.ex:



Koja

Wow! En sådan briljant, snygg och lättstädad koja. En sådan MÅSTE det bli när vi får tummen ur och köper pyssel & ritbordet till gillestugan. Får köpa rullgardinerna på samma gång, ha! Här står det hur man gör.


Fläder

Idag har det röjts bland buskarna på framsidan som bare den. Och då dök det upp en fläderbuske som blommade för fullt så nu hoppas jag att vi kan få avnjuta lite flädersaft till nubben och sillen på fredag. Jag kokade upp vatten och socker och slog över fint skivade citroner, blomklasar och citronsyra. Receptet som jag använde innehåller följande:

- 40 st klasar fläderblommor
- 2 kg socker
- 3 st citroner
- 50 g askorbinsyra
- 2 liter vatten

och såsmåningom ska jag ha i en tesked eller två natriumbensonat när saften dragit färdigt i matkällaren om ca 5 dygn dvs. ungefär lagtom till midsommar. Perfa!



Boka butiken


AC

Först så dök den inte upp eftersom den var med om en olycka (?), sen så kom den, men nu känner vi oss lite villrådiga och undrar hur sjutton ska man få ut det här lilla nätta röret lite obemärkt genom ett fönster? Förslag? Inom ett par dagar hoppas vi i alla fall kunna erbjuda lite svalka NÄR (observera att vi inte ens nämner ordet om i detta sammanhang) värmen kommer tillbaka.

Fulla veckor

Så här års tenderar veckorna att fyllas av massa härliga saker. Denna vecka har bl.a. innehållit hårfärgning, förskolefest med leendeframkallande sång och egenhändigt tillverkade girlanger av vackraste sort. Stockholmstripp med en retail kurs på Work shop academy, systermys, inspirationsinsamling, bilaffär och lite shopping. Och så avslutningsvis en stor härlig släktfest på ett hejhundrande kalas med jordgubbstårta, helgrillad lax, hårfrissering och massa skratt. Och sen en sen natt med gäster och vakna spralliga barn, kex, vin och ost. Så idag har vi re-la-lalaxat och återhämtat oss inför en ny späckad vecka. Det blir lite tomt i bloggen just nu men butiken är full av inspirerande nyheter och alla lådor har inte ens packats upp så kom hit och hälsa på!


Sommarfest

I morgon stänger vi redan kl 14.00 eftersom det är dags för familjens stora sommarfest.
Men fram tills dess har vi öppet och REAN pågår fortfarande så varmt välkommen hit!
Du kan t.ex. fynda denna Mini Rodini kjol för 175 kr.

Målarböcker

En annan superhärlig nyhet är fin, fina målar/pysselböcker från franska Mini Labo där man antingen kan måla sina favoritsagor, klistra och måla flygplan och helikoptrar eller skapa underbara collage med mönstrade kläder på djur. Dessa pysselböcker kostar från 99 kr.

Mockasiner

Nu är de helt fantastiska mockasinerna med halkfri gummisula (som har andningshål) här! Kom in och titta för de är uuuunderbara. Vi har flera olika varianter att välja mellan och de kostar "bara" 199 kr/par.


Till de minsta

..givetvis ett par go-bitar till de minsta med i leveransen också!

Lite av det nya

Fina käpphästen
pyssel en masse...

Nya Lådor

När förra lasset just packats upp är det dags för nästa...
En hel del nytt inom ett par dagar m.a.o!

Grafiskt personnummer

Det är alltid trevligt och ge en personlig present. Och personligare än ett grafiskt personnummer kan det väl inte bli?!
Testa hur du ser ut i grafisk form här: http://www.grafisktpersonnummer.se

Stilleben


Invisible friend

Jag önskar verkligen att jag orkade engagera mig mer och göra något liknande men det gör jag inte, i alla fall inte just nu. Men jag är grymt imponerad av de som gör! Invisible friend dockorna är fantastiska på alla sätt och vis och förtjänar att uppmärksammas så kolla in här: http://www.invisiblefriend.se/index.php/Start.html


"När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Vi som företag skickar då den ena dockan till ett "osynligt barn" innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon."

Kaninsax

Nu har vi fått in den perfekta saxen för barnskrivbordet som många av er frågat efter sedan vi bloggade om den senast. Sötnosen som håller i en magnetisk morot som kan fungera som t.ex. gemhållare kostar 159 kr.


Lego mini builds

Ett par dagar varje månad så kan man ladda ner en beskrivning på en "mini build" på legos site: http://shop.lego.com/promotion/Default.aspx?Minibuilds Just nu är det den lilla amerikanska studentvarianten här nedan som man kan lära sig bygga. Kika in på länken då och då för att se om det är något som ni vill bygga av bitarna ni redan har där hemma.

Gigant

Vi har fått in en liten gigant i vår butik. Visst är den fin?!


Bröllopsklänning

Den här vackra klänningen, som tål att tittas på, har en historia som är så fin så jag bara måste berätta den vidare. Och när passar det då bättre än inför pingst a.k.a. årets bröllopshelg?! Jag hittade den här: http://www.boingboing.net/2011/06/06/wedding-dress-made-f.html.
Lite fritt och spontant översatt så hände ungefär det här:

"I augusti år 1944 flygbombade piloten Helsinger och hans män Yowata i Japan då deras motor började brinna.
De blev tvingade att skjuta sig ut ur planet. Hensinger klarade sig, tack vare sin fallskärm, med mindre skador. Medan han väntade på att bli räddad fick fallskärmen fungera som kudde och täcke. När han senare blev räddad så behöll han sin livräddare.
Efter krigets slut, år 1947, friade han till sin bliviande fru och erbjöd henne då tyget i fallskärmen som material till hennes klänning. Ruth ville ha en klänning som påminde om en klänning hon sett i filmen "Borta med vinden". Hon tog hjälp av en sömerska för att sy livet och en slöja men kjolen skapade hon själv genom att dra upp trådarna i fallskärmen så att klänningen blev kortare där fram och fick ett släp. De gifte sig den 19:e juli 1947 och klänningen har därefter burits av såväl deras dotter som svärdotter innan den gavs till Smithsonian."

Underbart sött! Inte sant?!

Den blomstertid

Jordgubbstårta, blockflöjtsspel, flaggor, paraplyer, skratt, sång och tal. Idag har det varit skolavslutning för hela slanten. Vår son var såklart snyggast i härliga danska plagg från Mar Mar samt Bang Bang CPH. Tårtan var magisk! Återkommer med recept till de av er som inte får smaka den på midsommar. Tror ni att detkan tänkas funka likadant med skolavslutningar som med regn på bröllop förresten? Att om det regnar när man slutar skolan så får man en lång underbar sommar?! Jag hoppas det!

Stilleben

Lite mer vackra stilleben:






Lunch-låda

Packa sommar-lunchen snyggt i en LEGO-låda. Plasten är testad och godkänd för livsmedel. Den kostar 129 kr.



Bästa gåvan

En sådan här liten bukett kan verkligen vara världens finaste gåva. Speciellt när den kommer från ens son som självmant plockat den åt oss på vägen hem från en kompis. Underbara unge!

R E A

I övermorgon drar  R E A N  igång!
Alla vårens och sommarens kläder ska bort så välkommen hit och fynda!

ABC-bok

Det är härligt att ha en pappa som stoppat allt möjligt i lådor på vinden. Häromdagen hittade jag en ABC-bok av Beppe Wolgers som genast föll i god jord här hemma. Undrar om den fortfarande går att köpa?! Visst är den fin?!

Lycka

..är att få hälsa på hos bästa Mattias et. al. och tillverka sitt eget gummibands-gevär!

House doctor

bjuder på en sneak peek på sin Facebook sida. Och jag gillar det jag ser!


Flaggan i topp

Vilket strålande väder nationaldagen bjöd på! Inte sugen på många dataminuter nu inte...
Vi firade dagen med fotbollsseger, garagemålning, vattenrutschkana, god mat, glass och sol, sol, sol.
Hoppas du också hade en toppendag!

Molekylset

Det härliga molekylsetet från Ferm Living visade sig vara en än mer uppskattad sak för barn än vad vi tänkt. Den är vacker och en snygg och uppskattad prydnad som vi vanligtvis rekommenderar som doppresent. Men så visade det sig att vår 2-åriga dotter ÄLSKAR att bygga med de färgglada bollarna och pinnarna. Och jag förstår henne, det är kul och blir SÅ fint!





Stilleben

Under vår lilla tur till Stockholm hade vi förmånen att bo i underbara vänners fantastiskt mysiga hem. Överallt hittar man små och stora vackra stilleben. Så jag tänkte som så att dessa borde inte bara jag få njuta av så jag fotade lite och kommer presentera några av dem då och då här framöver. Inte för att de i de flesta fall är barnrelaterade utan "bara" så otroligt inspirerande!







Krocket

Vilka perfekta krocket-kvällar! Underbart!!! Vi på Katani lirar såklart med retroinspirerat set....

Komma igång

På fyra veckor kommer jag nog inte så långt men Nordic club gyms erbjudande kan förhoppningsvis bli den spark i rumpan som jag behöver för att komma igång. Jag ska i alla fall gå dit och titta! Hänger du på?!

Bilden är lånad från http://www.jonkoping.nordicclub.se/.

Stockholm

Det bästa med ett par dagar i Stockholm är helt klart människorna vi träffar när vi är där. Men staden har också så mycket vackra platser att besöka. Denna gången gjorde vi bl.a. en utflykt till fjärilshuset i Hagaparken (som även är helt ypperlig för en härlig picknick). Det var inte så stort men barnen tyckte det var spännande med alla fåglar, fjärilar, fiskar, kräldjur etc. Lite bilder från vår dag där:









Blogga borta

...går inge bra för min del.. Är iväg på en liten tur och har det bra. Rapport kommer vid hemkomst. Butiken är öppen som vanligt imorgon, ses!

RSS 2.0