Ballonggirlang

Nu är det dessvärre så att i vårt hem så blåses ballongerna upp 5 minuter innan gästerna kommer, om vi kan hitta dem vill säga. Men OM jag kunde planera min tid lite bättre och hade lite mer tålamod så skulle jag definitivt göra girlangen här nedan efter denna fullkomligt lysande instruktion:


Idag...

...var en av tjejerna bakom siten Bokunge här inne och handlade lite och då blev jag påmind om deras fina site och nu påminner jag er. Så in och botanisera inför höstens bokköp:

Goaste overallen!

Det känns helt galet att jag redan packar upp overaller. Trots att det känns helt knas just nu så måste jag visa er Mini A Ture's baby-vinteroverall. Den är så fin och smart, man kan ha den som en åkpåse och sedan kan man med ett par enkla dragkjedjor göra om den till en klassisk overall så att det går att sprattla med benen. Så perfekt för de minsta att jag nästan önskar att jag hade en liten mini. Nästan.

Fredagsmys!


Tillverka en OH

Eftersom jag inte fått någon direkt begåvning för att rita på frihand så tyckte jag att detta var en helt brilljant idé. Det måste jag testa vid tillfälle. Hittade idén här via Pinterest.

Mini a Ture 2012 sneak peak

Ni som är nyfikna kan nu få se en liten videoglimt från fotograferingen av Mini A Tures sommarkollektion 2012, här nedan ett par skärmdumpar ifrån denna:

Dwell

Rent generellt så är jag inte sådär värst förtjust i amerikansk arkitektur och inredning men tidningen Dwell som jag prenumererat länge på gillar jag verkligen. De har fina reportage om unika hem och bilderna känns alltid äkta och vackra. Nu först insåg jag att de också har en blogg som är värd att besökas. Första bästa inlägg om naturligare lekplatser kändes t.ex. väldigt inspirerande för visst blir lekställningar och sandlådor ofta ganska trista och förfulande för trädgården?!

Mässor och trender

Snart är det dags för oss att åka iväg på mässor igen! Innan mässorna brukar jag för skojs skull alltid kolla på CIFFkids trendrapport (som du kan se skärmdumpar av här nedan). Vilken av färgskalorna tycker du och dina barn bäst om?

Skoter

Den nya skotern i butiken är verkligen hur fin som helst, eller hur?! För 699 kr kan barnen lära sig cykla på denna skönhet utan att man behöver springa allt för mycket själv!

Remodelista

Remodelista är en annan favoritsite som har massor av fint. Där hittade jag t.ex. denna fina idé. Och OM jag bara haft teckningsproducerande barn som jag förstått att andra har, så skulle jag definitivt fixa en likadan:

Packar upp

Så var det då tydligen snart dags för långärmat...
Och massor av nya varianter av våra fina och populära smyckesskrin:

Munnar



Omslagspapper

Alla ni som handlar hos oss vet vilken fullständigt kaos det är här med rullar som välter och trådar som trasslar. Surfade på den fantastiska idén här nedan här. Och det borde väl kunna funka på Katani också eller vad tror ni?!

Citat

Läste nyss ett fint citat på min gamla lågstadielärarinnas Facebookssida:

"I allas liv pågår en fruktansvärd kamp mellan två vargar. Den ena vargen är rädsla, ilska, negativitet, arrogans och bitterhet. Den andra är glädje, ödmjukhet, positivitet, tillit, generositet, sanning, mildhet och medkänsla.

Ett av barnen frågade sin farfar: -Vilken varg vinner? Den gamla såg honom i ögonen och sa: -
Den du matar!"
Elisabet Hansson Åblad

Glad!

Åh, imorse kändes det verkligen jobbigt att gå tillbaka till jobbet. Ni vet sådan där semesterångest som man kan få (trots att man egentligen har ett superhärligt jobb). Men så kom jag hit och så blev det fullt direkt med världens bästaste kunder och tjohoo, vad kul det är! Stort tack till alla dagens fina kunder som gör det så härligt att vara här igen! Men du stänger jag för dagen och springer hem. Hoppas vi snart igen! Kram!


Chinos

Just nu packas det upp apsnygga jeans/chinos med reglerbar midja från Tumble n' dry som bara kostar 299 kr! Finns i butik om ca en vecka men om du önskar så plockar vi såklart fram ett par till er innan dess!

ÖPPET!!!

Nu om en sisodär 15 minuter så öppnar vi butiken igen för hösten! Massor av nyheter att packa upp, roligt, roligt! Och så är det 50% på alla sommaren och vårens kläder! Hoppas vi ses snart!

Barncancer

Vi har precis fått veta att ett barn i vår närhet drabbats av en hjärntumör. Det är ofattbart att föreställa sig livet de nu lever och jag är oändligt tacksam för varje dag som vi slipper att uppleva det själva. Vi vill i denna stund i alla fall göra det lilla vi kan och därmed uppmuntra alla att skänka denna och andra drabbade familjer en tanke och ge Barncancerfonden, som är helt beroende av gåvor för att kunna bedriva sin forskning, en slant. Antingen genom att bli månadsgivare eller genom en engångssumma. Alla bäckar små, ni vet...

Drottning Silvias Barnsjukhus, som många av barnen vistas på emellanåt, behöver också ekonomiskt stöd. Ett sätt att stödja barnsjukhuset på som är gratis är att ”gilla” det på Facebook. Då skänker man automatiskt 5 kr till sjukhuset.

Ta hand om varandra!

Bilden är ett foto av en del av en tavla av Jennie Ekström.


Lilla Ro

Här är ett till tips till er som hänger eller passerar Båstad/Förslövstrakten någon gång. Vi snubblade in på Lilla Ro under en av våra loppisrundor och det var bara såååå härligt. Bästa fiket där allt lagas från grunden och en liten butik med härliga saker. Mumsiga mackor och magisk marängkrusbärspaj som slank ned så fort att den inte ens hamnade på bild. Ja, det var så fint att jag helt enkelt inte kunde sluta att ta bilder, som du kanske märker här nedan:


Hyra pool

Ett hett tips för er som hänger i Båstadstrakterna under sommaren är att hyra Skummeslövs saltvattenpool en kväll. Det kostar bara en 500-hundring och det är så nice att få ha den för sig själv ett par timmar. Den ligger precis vid havet och det finns grill och eldtunnor så man kan stanna till långt in på natten med vännerna sina. Det är fantastiskt att sitta där när solen går ned. Minnen för livet för oss allihop, det är jag säker på:

Kitty Cat

Till hösten kommer det såklart en massa nytt, t.ex. den här ny-gamla klockan Kitty-Cat som svänger på svansen:


Glassfest i Taberg

För en knapp vecka sedan var det invigning av Mormor Magdas glassfabrik i Taberg. Och vilken invigning det blev! Fullt hus och frysen blev, såvitt jag förstod, i princip tömd. TÖMD frys på en glassfabrik, härligt! Imorgon mellan kl 15-20.00 har de visst smygöppet i fabriken igen och vi har förstått att körsbären som vi bidrog med har förvandlats till en ädlare variant, så...







Ps. Fina flaggspelet i taket hittar du på Katani ds.


Toca Boca

Toca Boca är verkligen favorit-appen för minstingarna här hemma sedan vi fick tipset om det av goda vänner för ett par dagar sedan. Man kan ladda ner världens sötaste lilla fik i from av Toca tea party där man bl.a. kan servera kaffe och kaka på fina tallrikar och torka upp om man spiller. Annars kan man få vara frisör och färga, klippa raka olika figurer, köre helikopter, leka doktor och annat kul. Sök på Toca Boca och ha nöjda barn i bilen resten av semestern du också...



Båstad

Om man bortser från alla stekare och deras omtalade vaskning så är faktiskt Båstad riktigt, riktigt bra. Vi älskar att shoppa färska grönsaker och annat fint och gott uppe i Boarp. Självklart vill vi alltid bada, vada, gräva och hitta vackra snäckor vid de underbara sandstränderna. Och Nivå 125 är alltid väl värt ett besök. Sedan måste vi promenera i den vackra naturen utmed ravinen intill Riviera och passa på att njuta av alla pittoreska hus och vackra trädgårdar. Vi missar aldrig heller att ta ett dopp i saltvattenspoolerna vid Malens havsbad. Där kan barnen tillbringa hur många timmar som helst. Därutöver så måste man bara ut och loppisa. Finns så mycket fint att fynda. Själv hittade jag bl.a. ett italienskt retro äpple som påminner en hel del om de som vi säljer här på Katani:





Återkommer med fler bilder från ett par andra favoriter som jag vill rekommendera lite speciellt en annan dag!

Livstecken

Här kommer ett litet livstecken från oss som nu landat efter ett par härliga och datanätverksfria dagar i Båstad efter glassfest hos Mormor Magda i Taberg. Nu ska det målas och fixas där hemma innan det är dags att öppna butiken igen nästa vecka. Återkommer dock innan dess med ett par guldkorn i Båstadstrakten och ett par bilder ifrån glassfesten. Bland annat. För övrigt tycker jag att det suger fett (som äldste sonen skulle uttrycka det) att packa upp....

Small Magazine

Nu finns ett nytt nummer av fin fina Small Magazine att läsa på webben. I detta nummer kan du bland mycket annat läsa om och kika på:

Schyssta tecknade bilder på bl.a. Mini Rodinis tigerbrallor och...

Se hur du tillverkar härliga uggor av äggkartonger och...

Se och ladda ner en bild av Berry Holz och....

Läsa om hur de fantastiska broderierna Coral & Tusk kom till och... så mycket mer! Trevlig läsning!

Semesterstängt


Fina dekorationer

Hos favoriten Pintrest hittade jag ett par fina dekorationer som man kan fixa själv:



Bilderna är länkade tillbaka till sina källor, tack för lånet!

Glass

Och på tal om desserter så måste jag ju berätta en fantastiskt GLAD nyhet! Idag har vi och goda vänner varit och ätit vår första fantastiska Mormor Magda glass i butik, närmare bestämt på fin fina KAFFE. Och där, samt på Godishuset i Jönköping och på caféet Kaffe och Kackel kan nu även du köpa denna utsökta njutning i paketform. Nu på torsdag har Glassfabriken i Taberg sin premiäröppning och det vill ni väl inte missa?!

Semestergötte

Marängswishen är framdukad och barndomsnostalgin total, det är så UNDERBART gott!

Strike a pose

Jeans från Mini Rodini och t-shirt från Bang Bang CPH. Sista chansen att fynda t.ex. dessa båda finingar till hela 40 % rabatt innan vi stänger för semester imorgon!

Waldorfinspiration


Citat

Vissa citat är så bra att man bara skulle vilja skriva dem på väggen, eller hur?! Gör det, så blir de ännu vackrare och lättare att leva efter:







Fina skrin

Nu har smyckesskrinen kommit in på lager igen! Många gamla favoriter och så en hel del nya godbitar däribland ett flertal mer unisexa varianter som den här nedan som passar bra även till killarnas favvohalsband:


Waldorf

Nu ska jag bjuda på en lång liten titt från ett av de mest harmonsika hem som finns. Där finns ingen stress och naturen är ständigt nära. Vi börjar ute så kikar vi in en annan dag:

Vattenkartong

Den här tycker jag var både snyggare och mer miljövänlig än de traditionella plastflaskorna. Om den fanns på macken eller lunchresturangen nästa gång jag skulle välja dricka skulle den vara ett hett alternativ. Så kom igen nu TETRA-Sverige!
Bilden är länkad till sitt ursprung, tack för lånet!

Photo booth

På siten Oh happy day blir jag alltid inspirerad. Och visst har jag väl skrivit om den förut? Hursom så bjuder de nu på jättekul photo booth proops som man kan skriva ut själv och använda på t.ex. barnkalaset eller sommarfesten:


Snart semester



Onsdagen den 6:e juli...

...måste vi dessvärre hålla butiken stängd. Vi hann inte färdigt med dagens inventering. Alltså, öppet som vanligt imorgon, tisdag, men stängt under onsdagen då vi fortsätter att inventera alla de 2500 st artiklar som vi har.
Hoppas det inte orskar någon av er problem!

På besök i glassfabriken

Just innan vi for i väg på en liten semestertripp fick jag förmånen att kika in i Mormor Magdas glassfabrik ett stenkast ifrån Gruvan i Taberg söder om Jönköping. Jag har nämnt Mormor Magda förut och jag kommer nämna det igen för glassen är en smakupplevelse utöver det vanliga! Inom kort kommer även du att kunna hälsa på och boka in dig på en egen glassprovning. Mer info om detta hittar du på Mormor Magdas fina hemsida.






Mönsterjakt

Vissa dagar så är jag lite extra inne på att leta efter mönster. Dessa är några av dem som jag såg igår. Några av dem gör mig bara helt enkelt glad, av andra blir jag lyckligt nostalgisk och av någon anledning så fastnar jag alltid för mönster av katter. Brukar du också spana på mönster runt om dig, eller är det bara jag som är lite knäpp?

Just nu

..inventerar vi och det är sannerligen trååååkigt! Men ett nödvändigt ont som förhoppningsvis ger oss bättre koll!
Senaste dagarna har varit fullbokade med semesterkul för min del och därmed har det varit väldigt tomt här i bloggen men jag återkommer med lite bilder ifrån byggandet av världens bästaste personliga glassfabrik, bästkusten, körsbärssylteriet, finaste citaten direkt på väggen, en liten titt från ett Waldorfhem, gårdagens mönsterjakt och annat smått och gott som jag hittat. Imorgon är butiken stängd då vi, som sagt, inventerar men sedan har vi öppet i 6 dagar till innan vi stänger två veckor för lite semester. Så kika in!

RSS 2.0