Januari-REA

Nu tar vi långhelgsledigt och firar in det nya året rejält i goda vänners lag. Butiken öppnar vi åter tisdagen den 3:e januari då vi också kör igång vår stora januari-REA, se nedan. Hoppas vi ses då! Varmt välkomna!

GOD JUL!


Mr Panini

Minns du hur det byttes, jämfördes och samlades? Nu är de poppis igen och ÄNTLIGEN så kom de! Samlaralbum, plan, regler, kort och limited edition i en förpackning kostar 149 kr och ett packe sk. boosters d.v.s. enstaka kortpaket kostar 15 kr/st. Skoj, skoj, skoj!

Värmande vänner

I en av julens kanske sista leveranser låg de, de fina lavendelfyllda kompisarna som man värmer i micron till kvällen. De kostar 249 kr resp. 259 kr.

 

 

 


Fin fina julhälsningen

...fick vi idag från gosnosarna som handlat fin klistisar på Katani. Så sött så! Önskar jag var lika flitigt...


Brickstix

För mig som framförallt älskar LEGO för dess friskapande och ombytliga karaktär är dessa lättfästande glada mönster en toppennyhet. De gamla bitarna från vinden (om man är lyckig ägare till sådana) blir så mycket gladare och roligare om man kan klistra dit OCH ta bort märken på dem. Tjohoo för nya idéer! Här kan du köpa ett eget valfritt ark för ca 50 kr tills dess att jag utrett ifall vi kan få hit dem till butiken i alla fall: http://www.brickstix.com

 

 


Protest mot den globala uppvärmningen

Jag hittar inte ursprunget till bilden där snögubbarna demonstrerar mot den globala uppvärmningen men den är så söt och klok så jag lägger in den här ändå utan att kunna länka till dess ursprung och hoppas att ingen tar illa upp:

Bokstavsbanner

Våra fina superpopulära bokstavsbanners tog slut så illa kvickt att jag inte hann med att köpa en enda själv. Men de kommer efter jul igen. Nåväl, själv är bäste dräng tänkte jag och klippte lite i tapetförrådet. Sydde lite på maskin. Två spikar senare, mindre än 30 minuter efter tanken slog till, så hänger mitt enda julpynt uppe. Trots en skrikande tvåårings ilskna "neeeej inte hänga" välkomnar nu pyntet alla glada gäster under i alla fall en vecka. Men sen kära dotter åker spacklet fram igen. Så det så.



Dan före dan före dan före...

Hipp, happ så brinner det fjärde ljuset på bordet och då är det hög tid att köpa granen och fixa julgottet här hemma. Tur att vi fick lite hjälp i julstöket. I år blir det lite Rockey roads, kokostoppar, knäckigvaniljkola, mjuk pepparkaka och lussebullar som ackompanjerar Aladdinasken och clementinerna till Kalle Anka. Men tills dess är det en knapp vecka kvar av klappfixeri. Vi har öppet alla dagar 10-18 plus ett par extra timmar onsdag och torsdag. Då stänger vi först klockan 19. Välkomna in så hjälper vi er!


Napp!

Idag kom den här lilla prinsessan på eget bevåg och bytte käraste napparna mot finaste tutuklänningen hos oss. Bra val säger vi!


Bu! Snuttefilt

Bästa lekfilten från Little red stuga nu i butiken! Pris 249 kr


Teater drömmar!

Åh, såå det är så fint att jag nästan smäller av. Älskar dramatiken som hänger i ridåerna på denna franska lilla teater som jag just packade upp för första gången. Det kliar i fingrarna om att få vika ihop de allra sötaste små figurer, sätta upp den allra vackraste dekoren och bara bjuda in till den största minsta teatershowen någon någonsin sett. Och så kan man visst måla sina egna karaktärer och bakgrunder för att krydda det hela. Som om det skulle behövas?! Men bara ååå tomten, ett sådant här kit och ett par timmars pysseltid önskar jag mig till jul!

 

 

 

 

 


Macarooner

Klart barnen också ska bjuda på macaroons. En fin trälåda fylld med godsaker som kan ätas igen, å igen, å igen... Ett hundra tjugonio kronor för en ask, smask!

 


Stinas etikett

Om du missat att Stina Wirsen designat årets absolut sötaste juletiketter så tycker jag att du ska ta och kika efter dem i mataffären nästa gång du handlar. Jag fick mina gratis när jag köpte lite Arla produkter i går. Tip topp!


Kul med djur

Nu har vi fler fina djur och figurer i butiken. Klassiska bondgårdsdjuren, älgar, björnar, dinosaurier, riddare och så där. Sedan har vi fått in stora fairtrade naturgummidjur med vadd som stoppning. Finfina och perfekta för de mindre barnen! Och kolla vilket fint tips jag fick inne i Hannas härliga hörna om vad man mer kan göra av dem. När man liksom tröttnar på dem eller är sugen på att pimpa pysselrummet med mer förvaring. Fin fint!




Dega sött

Idag kändes det extra perfekt att det stog en oöppnad låda sötpyssel i pysselskåpet. Vi knådade, degade och hade det gött. Och de små djuren fick olika karaktärer och utseenden i skapandeprocessen. Navelhål. Hjältevingar. Hamburgemage. Och så. Pefekt julklapp till små pysslare i 2-6 års åldern. Resultatet blir efter flit och fantasi men alltid vackert och lekbart, 129 kr per förpackning. Vill man så följer man den medföljande foldern till punkt och pricka men då får man inga vingar på giraffen heller.














Decemberlycka

Få ting slår ett par tända ljus och en underbart doftande nyutslagen hyacint i ett vackert glas från Linnman Gallery. Och så lite glögg på det. Vardagslyckelyx i december!


Guldtjej

Snyggare än så här blir man inte! Lyckosten är klädd i leggings och uggletröja från danska Mini Nümph.

Nu går vi..

...och gömmer dagens kalenderpaket från Mormor Magda. Skynda, skynda!


Bang Bang Copenhagen

I nyligen nämnda La Petite hittade jag bilder ifrån ett barnrum hemma hos en av tjejerna som ligger bakom mitt personliga favoritbarnklädesmärke Bang Bang Copenhagen. De var så härliga så jag blev bara tvungen att låna med dem hit och visa för er. Underbart, visst!









La petite

Åh, då har jag hittat en "ny" fantastisk nättidning att inspiereras och njuta av. Om barn för oss som gillar dem. Förstår inte hur jag kunnat missa den? I 6 st nummer dessutom. Nåväl, nu ska jag läsa ikapp. Här nedan ser du några få, få, uppslag av alla fantastiska som du hittar om du kikar i tidningen.
Ps. Nu har vi bara har ETT enda ex (i storlek 92/98) av Mini Rodinis fuskpäls som snygga tjejen har på sig här nedan. Om ni nu skulle behöva just en sådan till alla jul och nyårsfester gäller det att passa på alltså. ds.












Söndagsmorgon

Man måste älska de där långa frukostarna som man bara har tid med när man är ledig, eller hur?! Idag tog jag mig en fin en med smak av USA. Peanutbutter och cherry jam toast. Sedan kunde jag inte hålla mig längre utan nya kalendern från Sallad som jag köpte på Designmarknaden förra helgen åkte upp på väggen. Nästa vecka flyger finingen från Studio Morran upp. För snart är det nytt år. Tänka sig. Men innan det är det julrusch, julbak, klappar och mys. Nu kör vi!





Vackra ting

Bara för att jag blir glad, glad, glad och vill ha, ha, ha, kommer här ännu ett litet bloggtips:






Glasstårta

Snart vankas det glasstårta av finaste sort. Mormor Magda får stå för festen! Måste komma ihåg att boka en ny inför julen för godare och smidigare kan det nog inte bli. Återkommer med bilder när den avnjuts!


Snögubbe

Var med och lek för barns rätt till en trygg barndom! Bygg din egen snögubbe på childhood.org.


Lamp idé

Anna, vår nya pärla, har gjort en så fin sänglampa till dottern av en av IKEAs vägglampor. Jag älskar ju Ferm livings trädtapet som Anna använt. Men jag tänker också att Blafres rullar som vi har här på Katani eller denna lite kurbitsinspirerade rulle skulle kunna göra lampan glad:

Pom pom

Underbara, uppfluffbara, pom pom poms! Lycka i litet packet är dessa små raringar som kom idag. Ett tre-pack kostar 170 kr och finns i färgerna röd/rosa/vit, grön/turkos/blå, vit/gul/natur. Kom och köp!

Gubben i månen

Vad har du för dig? Kokar du kaffe? Ny favorit-plansch att fråga om kvällen, 199 kr:

Nyinkommet!

Idag har vi fått in nya speldosor för minisar, juno-docksängar i vitt och rosa med cupcakes täcken, virkade färgglada mattor om ca 140 cm i diameter, sköttbäddar med prickar och stjärnor och ett gäng andra lådor. Bara så ni vet, välkomna!


Välkommen Anna!

Nu i julhandeln får vi hjälp av härliga Anna. Och hon är inte bara Anna utan också mamma till två underbara töser och dessutom lärare. Så om någon kan hjälpa dig till rätta är det garanterat hon. Välkommen hit säger vi!


Anteckningsbok..

...för det allra finaste och viktigaste hittar du nu hos oss. Äkta läder och blanka papper för bara 220 kr. Prisvärt!


Om det finns vilja...

...så går allt!


Expriment

Enkla inbjudande små nybörjar-experiment var produkt går bra att använda om man vill (och får).


Armbandstarueringar

Har du sett våra nya fina armbandstatueringar?! Med massor av olika berlocker att "hänga" på. Poppis som bara den bland barnen! Ett packet med två proppfulla ark kostar 45 kr. Låg i dagens adventspaket här hemma.


2:a advent

När man bara har en dags helg gäller det att sätta fart för att få till julstämningen här hemma. Så idag har vi förutom att tända andra ljuset fixat två små minigranar, byggt ett pepparkakshus, kört en liten adventsklappsjakt, bakat lussebullar och dessutom fått in studsmattan i garaget. Det sista kanske inte normalt tillhör julfixet men det var ändå på tiden kändes det som, så nu är även snön riktigt välkommen. Vi ses väl i butiken imorgon?! Pigga och glada!


Tips

Fick ett kanontips om en site med massa gratismönster av ett par av våra glada kunder. Hur mycket mönster som helst t.ex. julpyssel men också tröjor, strumpor och massor annat fint. Kul, kul för de händiga!

Babiekins

Via en av alla mina favorit bloggar, som jag helt uppenbarligen inte hunnit besöka på ett bra tag, så hittade jag en "ny" nät-tidning för oss barnglada som jag inte sett tidigare och som jag verkligen gillade. Fina bilder och reportage bl.a. en liten text om Sandra Rohdin, grundaren av Mini Rodini. Och så fanns det recept, en massa andra reportage och massa, massa fina inspirerande produkter och bilder. Äh, bara kika på den här helt enkelt, ok?!


Legohuvud

Titta så fint Legohuvudet (som vi såklart säljer) är i denna härliga lya. Också.


Nyinkommet

Nu har vi fått in massvis med nya tofflor, både franska och svenska, spel till julens alla lediga dagar, kaniner till alla som ska få en riktig -fast först till våren, bebisarnas prisbelönta Sophie och så fler smyckesskrin (dock inte alls lika många som vi önskat). Bland annat.


RSS 2.0